Gespecialiseerd in Reiki bij huisdieren
Home » Geschiedenis

Geschiedenis

Reikimasters/Geschiedenis

De her ontdekker van Reiki is Mikao Usui. Dr. Mikao Usui heeft jaren lang gezocht naar een methode om te helen met de handen. Na jaren van studeren en reizen vindt hij een geschrift van de volgelingen van Boeddha met de symbolen en de beschrijving om te genezen. Alleen begrijpt hij niet hoe dit werkt. Hij besluit een plaats te zoeken om te vasten en te mediteren. Na eenentwintig dagen te hebben gevast op de berg Kurama krijgt hij op de laatste dag de symbolen en de manier om ze toe te passen aangereikt in een visioen. Hij behandelt dan veel mensen in de achterbuurten van Japan, maar merkt dat diezelfde mensen weer terug komen met dezelfde klachten en kwalen. Hij concludeert daaruit dat de behandelde zelf ook iets moet doen aan zijn eigen genezing. Zo definieerde hij de Reiki principes die Usui doorgaf aan iedereen die hij behandelde of inwijdde. Hij adviseert allen deze principes elke dag te lezen en in hun leven te integreren. Hij heeft uiteindelijk aan meer dan tweeduizend mensen lesgegeven in Reiki, waarvan hij er zestien heeft ingewijd waaronder Chujiro Hayashi.

Chujiro Hayashi was een uitgetreden marine officier en dokter. Hij ontving de Reiki master graad rond 1925 toen hij 47 jaar oud was en was de laatste student die Usui had opgeleid. Dr. Hayashi ging verder en ontwikkelde the Usui System Of Natural Healing. Hij opende een Reiki kliniek in Tokio en hield nauwkeurige bestanden bij over de behandelingen met Reiki. Hij heeft deze informatie gebruikt om de standaard hand posities, het systeem met de drie graden en de initiaties te creëren. Hij heeft voor hij stierf zijn vrouw en Hawayo Takata, het systeem doorgegeven.

Hawayo Takata komt doordat ze een operatie moet ondergaan en een andere manier zoekt om van haar kwaal af te komen in contact met Chujiro Hayashi en zijn Reiki kliniek. Ze krijgt in 1936 haar eerste Reiki inwijding en werkt dan nog een jaar met Dr. Hayashi voordat ze de tweede inwijding ontvangt. In 1937 keert ze terug naar Hawaï en word snel gevolgd door Hayashi en zijn dochter die haar helpen om Reiki in Hawaï te introduceren. Zij word in de winter van 1938 door Hayashi ingewijd tot master. Zij heeft tussen 1970 en haar dood 22 masters ingewijd. Doch naar nu blijkt heeft zij niet aan een ieder dezelfde of volledige kennis doorgegeven, zodat er thans nogal wat verschillen bestaan onder de Masters die volgens het traditionele systeem initiëren.

De kleindochter van Hawayo Takata ( Phyllis Lei Furomoto ) en volgens sommigen de huidige Grandmaster van the Usui System Of Natural Healing. (deze term wordt niet gehanteerd door de Usui Reiki Ryoho Gakkai)

Op dit moment zijn er al ver gevorderde plannen om Reiki als handelsmerk vast te leggen. Maar omdat de naam Reiki in sommige landen niet geregistreerd kan worden word de naam van het systeem veranderd in Usui Shiki Rhyoho (Het Usui Systeem van natuurlijk genezen).